Objektif Penubuhan

Penubuhan Kor Sukarelawan Polis Siswa/ Siswi (Suksis) antara lain adalah
bertujuan seperti berikut :

• Sebagai pemangkin dalam membentuk dan membangunkan sahsiah mahasiswa / mahasiswi yang bakal   menjadi pemimpin pelapis Negara di dalam pelbagai bidang dan jawatan.
  • Melahirkan mahasiswa / siswi yang berpengetahuan dalam undang-undang berkaitan, mempunyai sikap serta amalan disiplin yang tinggi.
  • Berperanan dan bertanggungjawab dengan cekap dan berkesan sebagai mahasiswa / siswi ke arah mewujudkan kesedaran sivik dan hubungan baik polis dengan masyarakat.
  • Mempunyai ketahanan mental, fizikal serta personaliti bersesuaian dengan peranan sebagai seorang mahasiswa / siswi.
  • Sebagai barisan pelapis PDRM dimasa akan datang dan menambahkan bilangan golongan profesional dalam pasukan PDRM.

Kor Sukarelawan Polis Siswa/Siswi
Universiti Sains Islam Malaysia (USIM)
71800 Bandar Baru Nilai, Negeri Sembilan, Malaysia

Tel:  +606-798 8551  Fax:  +606-798 8663
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.